Младежка инициатива под наслов „Бъди активен“ бе представена пред обществеността
Младежка инициатива под наслов „Бъди активен“ бе представена пред обществеността / сдружение „Център за социални идеи“

Младежка инициатива под наслов „Бъди активен“ бе представена пред обществеността на Габрово. Тя има за цел да стимулира диалога и сътрудничеството между младите, да повиши знанията, уменията и личностните компетенции на зрелостниците, необходими  при избор на бъдеща професия.

"Чрез инициативата ще се стимулират младежи да разпространяват сред своите връстници придобитите знания, умения и социални компетентности в часовете на класа и в неформална среда", споделиха от сдружение „Център за социални идеи“, което в партньорство с ПГТ „Пенчо Семов” реализира идеята.

Ще бъде реализиран двудневен трениг, по време на който чрез методите на неформално образование ще се идентифицират желаните професии от младежите, след което те ще ги презентират пред съучениците си.

Ще бъдат запознати с основните трудови и социални права, за да излязат на пазара информирани. В рамките на проекта ще бъдат извършени срещи с работодатели от избраните за реализация браншове от младите хора, за да придобият реална представа за трудовата среда. В часовете на класа ще бъдат споделени впечатленията на младежите.