Младежи от БЧК и пътни полицаи  в съвместна акция за безопасно поведение на пътя
Младежи от БЧК и пътни полицаи в съвместна акция за безопасно поведение на пътя / ОДМВР-Габрово
Представители на младежката организация на БЧК в Габрово и служители на пътна полиция проведоха съвместна акция във връзка със стартиралата национална кампания за пътна безопасност през предстоящия зимен сезон.
Доброволците и униформените раздаваха информационни брошури и припомняха накратко на водачите на автомобили и на велосипедистите най-актуалните практически препоръки за безопасно шофиране при зимни условия; необходимостта от оборудване на автомобилите с аптечка, обезопасителен триъгълник, пожарогасител и светлооотразителна жилетка, както и с подходящи за сезона гуми, вериги за сняг, зареждане с антифриз, замяна на течността за измиване на стъклата с незамръзващ препарат, добавяне на светлоотразителни елементи към облеклото на велосипедистите и пешеходците и др.
От пътна полиция припомнят, че кампанията тази година ще се проведе в три етапа през ноември. В първия етап – от 1 до 8 ноември, вниманието на пътните полицаи ще е насочено приоритетно към спазване на законовите изисквания от страна на велосипедистите и на водачите на превозни средства с животинска тяга.
От 9 до 22 ноември акцентът е поставен върху правилното поведение на пешеходците на пътя и на водачите на моторни превозни средства спрямо тях. В рамките на третия етап - от 16 до 30 ноември - кампанията ще бъде фокусирана върху водачите на моторни превозни средства и техническата изправност на автомобилите, както и готовността им за движение в зимни условия.
Младежи от БЧК и пътни полицаи  в съвместна акция за безопасно поведение на пътя
netinfo
Данни за пътния травматизъм на територията на Габровска област
През миналия зимен период /от 01.11.2014 г. до 31.03.2015 г./ в областта са възникнали общо 260 ПТП, 18 от които тежки. При инцидентите са загинали петима, а 23-ма души са ранени. Седем от инцидентите са с велосипедисти.
През периода 01.11.2013 г./31.03.2014 г. са регистрирани 281 ПТП, 16 от тях – тежки. Загинали са двама души, ранени са други 34.