Кристина Сидорова: Всички политици сме длъжници на габровци
Кристина Сидорова: Всички политици сме длъжници на габровци / БСП - Габрово

Лидерът на габровските социалисти Кристина Сидорова е водач на листата за общински съветници на коалиция „Алтернатива за Габрово“ - бюлетина №2.

Г-жо Сидорова, различни обществени  групи в Габрово коментират, че  като лидер на БСП Вие сте  успели да съживите левицата, това означава ли, че ще наложите  и нов стил на работа в  Общинския съвет?

Удовлетворително е, че габровци оценяват усилията, които не само аз, а и всички в БСП полагат. Надявам се, че направеното в БСП наистина да можем да приложим и в местния парламент. Идеята, която ме накара да се включа в тази кампания и да се боря за Габрово, е бъдещето на нашия град, бъдеще без клишета, бъдеще за нас и за нашите деца. Това, което се вижда в момента, са много високопарни слова, а всъщност градът ни застарява и се обезлюдява. Габрово няма никакво време, за да продължава развитието му с толкова бавни темпове. Няма време и заради хората, чието търпение е изчерпано и заменено с  отчаяние. Много трудно се прави кампания, в която доверието към политиците и партиите е подкопано, когато всеки обещава и се надвиква с опонентите. В това отношение вярвам, че като кандидати на левицата имаме малко преднина, защото представляваме партия с традиции, която ще продължи да се развива и да носи отговорност.

Като общински съветник винаги съм се водила от това, че габровци са моите работодатели и, че местните проблеми не могат да се делят на малки и големи. Щом има засегнати хора, ние сме длъжни да намерим решение. Надявам се, че хората, които ще влязат в новия общински съвет, също ще споделят това – така по-лесно ще стигаме до диалог и ефективни действия. В противен случай Габрово е обречено.

За 25 години политиците разделихме народа – на десни, леви, на сини, червени, зелени. А всъщност всички хора искат добра среда за живот, работа, професионална реализация, заплата, която им позволява да живеят, а не просто да съществуват. Хората, които са включени в нашата листа, са доказали, че мислят за Габово и са осъзнали, че единствено възможният път вече е само заедно и напред. Всчко друго е дребнотемие.

Видяното от мен в кварталите на Габрово, по селата наистина е стряскащо – хората там оцеляват въпреки системата и управлението. Не може в европейски град къщите на хората да са напукани от свлачища, да нямат канализация, от разликите в напрежението на тока да им гърмят уредите. За съжаление, в 21 век Габрово вече не приличаме на нормален град.

Върху какво ще концентрирате  вниманието си като общински  съветник?

Досега бях член на Комисията  по младежта и спорта и по  здравеопазване и социалните  дейност. Желанието ми е да продължа да работя в тази сфера. Смятам, че по отношение на младежките дейности Габрово е длъжник на младите хора. В спорта като че ли в един момент всичко застина. След 4 години борба най-сетне започна ремонтът на спортното хале на стадон „Христо Ботев“, което съвсем не е достатъчно. Подкрепата за спорта в Габрово не е на нивото, на което трябва да бъде. Говоря не само за отделяните финансови средства, но и за цялостната подкрепа, свързана със спорта и спортната база. Има клубове, които са част от имиджа на нашия град и те се нуждаят от много по-мащабна подкрепа. В някои направления имаме  състезатели, които прославят България по света. Твърдя, че познавам част от спортните деятели на града ни и знам колко усилия им коства всеки ден оцеляване, всяка тренировка, за да се постигне доброто представяне. Това са дни, пълни с къртовски труд и напрежение. Те оцеляват почти на магия.

Така че, всички политици са длъжници на дейците на изкуството, културата, на образованието, здравеопазването, на  спорта. Това са хората, които опазват и съхраняват духа на Габрово и ни карат да се гордеем. Затова е важно, вместо само по време на празници да им оказваме уважение с поздравителни адреси, да има реални действия за подпомагане на дейността им. Да срещат ежедневното ни уважение. Дейците на културата, образованието, здравеопазването, спорта не могат да се делят на наши и ваши, те са наша национална гордост.

Как ще коментирате предизборната  кампанията?

Бяхме свидетели на доста  вяла кампания, но всеки, който  имаше желание, можеше да прочете посланията на политиците. Адмирации че не изпаднахме в междуличностни обвинения, нямаше нападки и грозно оплюване. Това, което изключително ме притеснява е, че хората са крайно обезверени. Затова се надявам новият общински съвет да успее да върне поне малко вярата на хората в това, че управленците на града ни работят за тях, а не за себе си.

Предизборен щаб на коалиция „БСП, НДСВ, ПБС, КПБ – Алтернатива за Габрово“

Купуването  продаването на гласове е престъпление!