Николина Карабелова, личен архив
Николина Карабелова, личен архив / Коледна изложба базар „Икони – изкуство и традиции” бе открита в галерия „Видима” – Севлиев
Коледна изложба базар „Икони – изкуство и традиции” бе открита в галерия „Видима” – Севлиево. Представянето й съвпадна с 21-та годишнина на галерията. Свои творби подредиха шестима автори.
 
Пламен Малинов над 22 години работи като майстор иконописец в музей „Етър” и има основно участие в изографисването на четири параклиса в региона.

Личен архив
Коледна изложба базар „Икони – изкуство и традиции” бе открита в галерия „Видима” – Севлиев

Родената в Севлиево Искра Кръстева завършва иконография във Великотърновския университет и е сред малкото местни творци, работещи професионално в своята област.
 
Стела Василева от Троян участва в реставрацията и изписването на множество храмове. През 2017 година тя стана носител на престижната награда „Сребърна хлопка”, която се дава на победителя в Майсторката надпревара – събитие от Международния панаир на традиционните занаяти в „Етър”-а.  
 
Евгени Недев от Габрово е познат на публиката със своята живопис и градски пейзажи от Париж.
 
Гергана Рахнева от Русе живее и твори в Китай. Там работи в сферата на графиката и приложните изкуства, но използва много от похватите на иконописта. 

Личен архив
Коледна изложба базар „Икони – изкуство и традиции” бе открита в галерия „Видима” – Севлиев

Най-младият участник в изложбата е родената също в Русе Алина Пенчева. 19-годишната художничка печели първо място в Младежката секция от Майсторската надпревара по иконопис в „Етър”-а през 2017 г.
 
Изложбата базар „Икони – изкуство и традиции” гостува на галерия „Видима” – Севлиево в продължение на един месец.