Кметът д-р Иванов: Обслужването на всички социални групи е наш основен приоритет
Кметът д-р Иванов: Обслужването на всички социални групи е наш основен приоритет / Община Севлиево

С огромна любов се отнасяйте към посетителите на този център. Убеден съм, че всички специалисти, които ще работят тук са много добре подготвени и ще успеят да направят живота на децата и техните родители по-спокоен.

С тези думи кметът д-р Иван Иванов се обърна към специалистите от Общностния център днес, по време на официалното му откриване. Вярвам, че ще постигнем целта, която сме си поставили с този проект и децата, принадлежащи към уязвимите групи ще получат адекватни интегрирани социални, здравни и образователни услуги.

Д-р Иванов заяви, че предоставянето на социални услуга и обслужването на всички социални групи е основен приоритет на Община Севлиево. Той припомни, че в края на миналия месец стартира и проектът „Нови възможности за грижа”, по който крайният срок за подаване на заявления от кандидат-потребителите на услугата „личен асистент”, е 9 април 2015 г.

Кметът д-р Иванов: Обслужването на всички социални групи е наш основен приоритет
netinfo

21 специалисти-консултанти са наети по проекта "Равен шанс за всички", информира зам.-кметът Митхат Алибашев. Той сподели, че услугите в центъра ще бъдат безплатни и ще са изцяло в полза на деца от уязвими групи до 7 годишна възраст, и техните родители.

Услугите „Ранна интервенция на уврежданията“, „Индивидуална педагогическа подкрепа на деца с увреждания“, "Формиране и развитие на родителски умения" и "Семейно консултиране и подкрепа на родители" ще се предоставят от фондация „Международна социална служба – България“.

Срокът на проекта е шест месеца, след което Община Севлиево ще кандидатства за удължаване на услугите.

Първият потребител, който използва услугите на Центъра е 6-годишната Вики.