Изложба в Дома на хумора и сатирата
Изложба в Дома на хумора и сатирата / netinfo
Над 90 творби ще бъдат показани в Дома на хумора и сатирата в рамките на поредния “Весел четвъртък”. Свои живописни творби ще покажат художниците –Юри Буков и Дянко Колев. С представянето си пред габровската публика Юри Буков ще отбележи и свой личен празник– тази година художникът празнува 60-годишен юбилей.

И двамата живописци са редовни участници в Международното биенале на хумора и сатирата в изкуствата – Габрово, а колекции от техни творби се съхраняват в художествения фонд „Хумор на народите” на Дома на хумора и сатирата. Творбите на Дянко Колев в изложбата са 44.

“Те са по-малко агресивни спрямо стила на Юри Буков. Творбите действат релаксиращо и успокояващо. Темата на картините е красотата на природата- изгревите и залезите. Юри Буков ще покаже 48 свои маслени платна. Тематиката е свързана с градския и селския пейзаж. В градската среда преобладават уличните веселия, празниците, бохемският живот по кафенета и барове. От творбите се виждат клоуни, музиканти и художници”, каза Дарина Маринчевска от Дома на хумора и сатирата.