Иван Христов и Цветомир Цанков никога не са спирали да мислят за НАГ
Иван Христов и Цветомир Цанков никога не са спирали да мислят за НАГ / 100 вести

Двама успели да се реализират вече възпитаници на Националната Априловска гимназия – д-р Иван Христов и Цветомир Цанков, бяха специални гости на училището в деня на отбелязването на патронния му празник. Под мотото „Априловци се завръщат“ те представиха себе си и творчеството си пред сегашните ученици на гимназията и заявиха, че никога не са спирали да мислят за НАГ.

На годишнината, която НАГ отбеляза е посветена водещата статия на вестник "100 вести" днес. Други теми от изданието:

"Пак шамари - сега студентка от Габрово наби колежка", пише изданието на първа страница. Точно седмица след побоя над учителката в Севлиево областта ни пак се прочу – студентка от Габрово нападна и би своя колежка във Велико Търново. Случи се на 13 януари т. г. пред сградата на Стопанския факултет на великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“.

Приятелите на Габрово от белгийското сдружение „Едно карнавално сърце за Габрово“ в побратимения град Аалст направиха нова дарителска акция в полза на деца с увреждания в града. Посредник за реализирането й е Таня Бонева – съпруга на бащата на габровския карнавал и приятел на белгийските карнавалисти Слави Бонев. Тя продължава завещаната й от съпруга й традиция да посредничи в помощ на града. С нейна помощ белгийците избраха тази година да подпомогнат двата центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания на Боровото и в Трендафила.

В края на 19 век грънчарският еснаф щедро финансира изграждането на мост над река Синкевица. В ежедневието си габровци го наричат "Мостът до театъра", така й не свикват с другите две имена - "Драгоман" и "Мостът на занаятите".