/ Община Габрово
Носителят на наградата за най-добър актьор от кинофестивала в Кайро и любимец на българската публика - Юлиян Вергов ще пристигне в Габрово за откриването на "София филм фест" на 24 юни, четвъртък.

Втора вечер автокино в Габрово с Александър Сано

Дванайстото издание на фестивала  откриваме с пълнометражният дебют на Pavel G. Vesnakov „УРОЦИ ПО НЕМСКИ* German Lessons се появи за първи път пред българските зрители в конкурсната програма на 25-ия СФФ през март и бе удостоен със Специалната награда на журито, както и на Наградата на ФИПРЕССИ.

Филмът получи международно признание в края на 2020 - световната му премиера беше на кинофестивала в Кайро, където изпълнителят на главната роля Юлиан Вергов Julian Vergov беше удостоен с наградата за най-добър актьор.

Носител на Наградата Джеймисън за най-добър български късометражен филм от 2011 година с „Влакове“, Павел Г. Веснаков се утвърди като един от най-талантливите млади български режисьори, които приемат различни предизвикателства и обичат да експериментират, като преследват мечтата си да правят кино.

„Уроци по немски“ е създаден в копродукция с Германия и разказва за два дни от живота на мъж на средна възраст, загубил своята идентичност и решил да емигрира от България.

Лятото започва с автокино в Габрово

Никола се опитва отчаяно да възстанови отношенията си с всички свои любими хора само ден преди да отпътува. Освен Юлиан Вергов, във филма участват още Васил Банов, Елена Телбис, Стефка Янорова, Герасим Георгиев-Геро, Меглена Караламбова, Иван Налбантов.

Заедно с Юли Вергов очаквайте и още специални гости - представители на екипа, реализирал дебютния пълнометражен филм на Павел Г. Веснаков, те ще се срещнат с публиката в Габрово и ще бъдат на разположение за разговор след края на прожекцията!