Габровската библиотека се присъединява към инициативата Чети с мен
Габровската библиотека се присъединява към инициативата Чети с мен / Регионална библиотека „Априлов – Палаузов“

Празник на книгата и четенето организира Регионална библиотека „Априлов – Палаузов“ в съботния ден на 6 юни 2015 г. За втори пореден път Габрово се включва в националната кампания „Чети с мен“, която има за цел да поощри четенето и да акцентира на важната роля на духовността в съвременния живот.

Каним всички габровци от 10.00 ч. до 12.00 ч. в беседката в парка зад Регионална библиотека „Априлов – Палаузов“ да станат част от предизвикателството „Чети с мен!“.

Доведете свои приятели, нека да се присъединим към празника на четенето и четящите хора! Донесете любимата си книга! Нека покажем, че габровци четат, обичат четенето, обичат книгите, нека приобщим повече хора към тази любов!

Ще четем откъси от своите любими книги, а като част от програмата е организирано ателие за деца "Нарисувай си приказка".

"Чети с мен" е инициатива на президента на Република България Росен Плевнелиев и се организира с подкрепата на Столична община, Министерство на образованието, Асоциация "Българска книга", Съюза на народните читалища, Българска библиотечно-информационна асоциация, фондациите "Глобални библиотеки" и "Детски книги" и сайтовете "Аз чета", "Книголандия" и Love Theater.