Европа директно Габрово се включи за втора година в Панорамата на средните училища в Габрово
Европа директно Габрово се включи за втора година в Панорамата на средните училища в Габрово / Дарик Габрово, архив

Европейският информационен център "Европа директно" при Габровската търговско-промишлена палата втора година е един от участниците и подпомага организацията и провеждането на Панорамата на средните училища в Габрово. Каква професия да изберем, как след завършването учениците от общината да са по-конкурентоспособни на регионалния пазар на труда, как бизнесът и професионалните училища да обединат усилията си за по-добро професионално обучение в Габрово - това са само част от въпросите, на които Панорамата ще се опита да дадат отговор.

Европейският съюз отделя централно място на квалификацията и обучението на работната ръка. Това е и една от мерките за излизане от кризата. Само добре обучени и отговарящи на съвременните изисквания на работодателите младежи, завършващи училищата, хора с нови и иновативни идеи могат да се противопоставят на непрекъснато нарастващата конкуренция в света.

«Европа директно» Габрово се включи и с отделен щанд в изложението, където посетителите могат да получат множество печатни материали, свързани с образованието в ЕС. Презентациите на щанда показват дейността на «Европа директно» с деца, ученици и младежи, както и възможностите на част от  фирмите в Габрово, където бъдещите специалисти биха могли да намерят реализация.Тази година събитието се организира от Община Габрово със съдействието на на Европейски информационен център "Европа дирестно" Габрово и Център за кариерно ориентиране Габрово