съд
съд / / Thinkstock/Getty Images
Две дела ще бъдат гледани в Окръжен съд Габрово до края на юли. Днес е заседанието по делото, образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Габрово против Е.М. от Севлиево.

Осъдиха шофьор на товарна композиция, причинил по непредпазливост смърт на пътя

 
Жената е обвинена в извършване на престъпление против данъчната система. Повдигнатото на Е.М. обвинение е за това, че през периода от 1 януари 2007 г. до 31 декември 2012 г., като собственик и управител на ЕТ от Севлиево, при условията на продължавано престъпление, избегнала установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери, като потвърдила неистина и затаила истина в подадените пред ТД на НАП - Габрово ежемесечни справки-декларации по чл.125 от ЗДДС.

Осем дела се гледат тази седмица в Окръжен съд-Габрово
 
На 30 юли е делото против С.Б. от с. Куртово Конаре, обл. Пловдив, обвинена в използване на платежен инструмент без съгласието на неговия титуляр. Повдигнатото на С.Б. обвинение е за това, че 27 декември 2017 г., в Дряново, при условията на продължавано престъпление, използвала дебитна карта без съгласието на неговия титуляр - мъж от с. Царева ливада, общ. Дряново, като осъществила две транзакции и изтеглила сумата от общо 60 лв.