Празници
Празници / Коледа в Севлиево
Огледани в Духовно огледало" е част от новата колекция „Вдъхновени от старите майстори", която още в началото на следващата година ще поеме своя път по световните художествени галерии. Изложбата ще бъде открита на 20 декември от 17:30 часа в Дом на културата „Мара Белчева“.

Малките художници от Детски арт-център „Видима“, обаче, искат първо да ги покажат в родния си град – Севлиево. Близо 30 картини на велики български художници са видени през детските очи и пресъздадени по един уникален начин, който превръща детската рисунка в шедьовър.

От 1 март, по случай националния ни празник, те ще бъдат подредени в българския културен институт „Витгенщайх" във Виена. Освен тях на изложбата ще покажем и последните направени икони, които ще допълнят колекцията "Да бъде светлина" и не на последно място - веселите рисунки на най-малките.

Надяваме се тази изложба да остави един ярък спомен за едно значимо и успешно събитие в нашия град. С него децата от Арт център „Видима“ и тяхната преподавателка Снежана Велчева желаят на всички една здрава ,ползотворна и по-красива нова година!