Деца откриват уменията си в АЕК Етър
Деца откриват уменията си в АЕК Етър / netinfo

Музеен детски кът „Открий какво умееш“ ще бъде открит в Архитектурно-етнографски комплекс „Етър”на 6 август от 11:30 часа. Организатори и партньори са екипът на музей "Етър" и Департамент Археология на Нов български университет. Финансирането е от фондация „Америка за България“.

Деца от 4 до 12 години ще могат да направят глинен съд, да тъкат на стан, да поиграят на традиционни народни игри от времето на техните баби и дядовци, да участват в много други занимания и развлечения. Основната идея на създателите на Детския кът е да покажат, че всеки от нас има свои специални умения и откриването им ни прави щастливи. „Вярваме, че запознаването с традиционните занаяти и народни традиции ще дадат увереност на децата в собствените им възможности“, споделя Росица Бинева, уредник в АЕК „Етър”.

Музейният детски кът е изграден от екип специалисти от Департамент Археология при Нов български университет и Архитектурно-етнографски комплекс „Етър” – Габрово. Той предлага достъпно и атрактивно научна информация, като въвлича децата в игри и задачи.