Цветомир Михов сигнализира КЕВР за липсата на парно в най-студените дни в Габрово
Цветомир Михов сигнализира КЕВР за липсата на парно в най-студените дни в Габрово / ПП ГЕРБ

„Лично сигнализирах Комисията за енергийно и водно регулиране за системното необезпечаване на абонатите на Топлофикация-Габрово с топлоенергия в най-студените дни".

Това обяви народният представител Цветомир Михов.

„При мен ежедневно постъпват сигнали от жители на различни квартали, че парното е спряно или много слабо. Недопустимо е в жилища, които са топлофицирани, температурата да е 12 градуса в най-студените дни", коментира Михов.

Той призова ръководството на „Топлофикация" да излезе с ясна позиция пред габровци каква е истинската причина за недостатъчното топлоподаване, а не да се оправдават с аварии.

„Призовавам още ръководството да редуцират сметките на абонатите си за дните, в които мощността беше недостатъчна или топлоподаването беше преустановено, като компенсация за причинените неудобства на габровци. В противен случай ще съдействам на всички потърпевши граждани за завеждане на колективен иск срещу Топлофикация-Габрово пред всички компетентни институции", категоричен беше Михов.

Той уточни, че е сигнализирана и РИОСВ-Велико Търново за замърсяване на въздуха в града, причинено от използваното гориво от Топлофикация-Габрово.