Социалистите избраха Кристина Сидорова за Общински председател на партията
Социалистите избраха Кристина Сидорова за Общински председател на партията / Кристина Сидорова, личен архив
"Българските майки не са по-богати от европейски, за да плащат по-скъпи пюрета", заяви на пресконференция днес депутатът от социалистическата партия Кристина Сидорова. Детските храни у нас са с между 90 и 100% по-високи цени от продаваните в развитите демокрации, но в същото време са с по-ниско качество.

Сидорова има актуално питане към министър Порожанов по темата с качеството на храната, която се предлага на пазара у нас. Народната представителка от опозицията "попари" очакванията на местните си колеги от ГЕРБ, че ще бъдат отделени пари за пътната отсечка Дряново-Трявна. От министерски отговор на питане по тази тема ставало ясно, че средства за такива участъци ще дойдат от събирането на тол такси. 

Сидорова обяви, че зад коментарите на областния председател на ПП ГЕРБ Цветомир Михов, свързани с изсичането на горите в региона прозират "ПР и други мотиви".
 

Започва проверка за изсичането на горите в област Габрово


"Новината от миналата седмица е едно към едно новина, съобщена през 2011 година", разкритикува депутатката и насочи вниманието, че през целия този период ситуацията не се е променила.

Цветомир Михов в ефира на Дарик радио: В офиса на ГЕРБ постъпват множество жалби, свързани с изсичане на горите 

"Чакат да си отидем, за да закрият селата", тази тъжна констатация направила жена от малко населено място по време на една от приемните на Кристина Сидорова там. Тя заяви, че не приема звено "Озеленяване" към Община Габрово да има правото да функционира само на територията на града, тъй като хората по селата също плащат данъци. Сидорова обяви, че пътищата там са обрасли и неподдържани, въпреки усилията на кметовете и кметските наместници. 
 

Хората от Яворец искат присъствие на полиция и по-добри пътища


"Общината е зарязала селата", този извод направи Кристина Сидорова пред журналисти.  

Кристина Сидорова е сформирала свой екип, който да подпомага дейността й като депутат. Ивелина Петрова е сътрудник по политическите и законодателни въпроси, Ангел Вълков е технически и организационен сътрудник, а Николай Григоров отговаря за регионалната политика.