Проверки за незаконна сеч
Проверки за незаконна сеч / DarikNews.bg
Действията са провокирани от остри критики на Цветомир Михов, координатор на партия ГЕРБ
Пълна комплексна проверка да бъде извършена във вододайните зони на Габрово и Севлиево, разпореди директорът на Северноцентралното държавно предприятие (СЦДП) инж. Цветелин Миланов. Това съобщава официалната интернет страница на предприятието.

Действията на ръководството са провокирани от критики на Цветомир Михов, областен координатор на ПП ГЕРБ в Габрово, който на пресконференция заяви, че в офиса на партията постъпват множество жалби, свързани с изсичане на горите.

Цветомир Михов бе категоричен, че не приема да се сече заради поставена норма, чрез която да се издържа администрацията и призова, вместо това да се пристъпи към нейното намаляване. 

Цветомир Михов в ефира на Дарик радио: В офиса на ГЕРБ постъпват множество жалби, свързани с изсичане на горите 
 

Цветомир Михов
ПП ГЕРБ, Цветомир Михов


От Северноцентралното държавно предприятие съобщават още, че: „поредната проверка в упоменатите територии ще бъде извършена на терен и по документи, от специално назначена комисия. Председател на екипа от проверяващи експерти е зам.-директорът на СЦДП инж. Тодор Бонев. 

Предмет на проверката е дисциплината на ползване на дървесина във вододайните зони, находящи се в държавни горски територии в обхвата на СЦДП. Ще бъдат проверявани всички предвидени и изведени сечища – вид сеч, интензитет, количество дървесина и площ. Ще се извърши обстойна проверка на терен на всички действащи и освидетелствани сечища от 2017 г. Ще се инспектира и състоянието на горските пътища. 

Крайният срок за извършване на проверката е 28 юли 2017 г, а за всички констатации на комисията ще бъде съставен протокол. В Северноцентралното държавно предприятие няма постъпили жалби или сигнали за нарушения."