Близки на Веси изразиха пред министър Бъчварова съмненията си, че се прави опит да се прикрие убийство
Близки на Веси изразиха пред министър Бъчварова съмненията си, че се прави опит да се прикрие убийство / 100 вести

Вчера малко преди 16:00 часа близки и приятели на 19-годишната Веси, която бе открита мъртва под терасата на апартамента си, очакваха с плакат министър Бъчварова, която участва в среща, посветена на борбата с престъпността в Габрово.

Мистериозната смърт на момиче в Габрово: Убийство или инцидент?

Организаторът на акцията – Виктор Кононов, обяснил пред вестник „100 вести”, че момичето не се е хвърлило само от седмия етаж и че се правят опити да се прикрие убийство.

Изданието цитира още от изказването на Кононов:

„Искаме убийците да бъдат заловени и да влязат в затвора. Страх ни е дори да ходим по улиците, защото Веси беше погубена посред бял ден в дома си, какво остава за навън.”

Министър Бъчварова призова за обединяване потенциала на институциите, ангажирани в борбата с престъпността

Нищо друго не трябва да правим, освен да изпълняваме функциите си и да показваме, че държавата наистина съществува. Това заявила в Габрово вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова на работна среща, която е част от кампанията на МВР и Националното сдружение на общините „Заедно в превенцията на престъпността“ по превенцията на битовата престъпност в страната.

За още един протест съобщава вестник „100 вести”. Близки на деца и възрастни с увреждания, които имат нужда от помощта на личен асистент, готвят нов национален протест за месец септември, според габровката Шенай Мустафа. Тя е една от организаторките на протеста, майка и личен асистент на дете с множество увреждания и зам.-председател на Сдружение „Равен старт“ в Габрово.

В събота в Трявна стартира второто по големина състезание по планинско бягане и скороходство. В надпреварата са се записали 304 души, като организаторите споделят, че заедно с участниците в свободното бягане общият брой ще бъде повече от 450.