Авария край Севлиево спря делото Цветанов
Авария край Севлиево спря делото Цветанов / DarikNews.bg

Вчера Софийският градски съд отложи с два дни делото срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов заради аварирала край Севлиево кола на ключов свидетел. Това е великотърновецът Орлин Тодоров, бивш шеф на Регионалното звено „Борба с организираната престъпност“ в старата столица, научаваме от вестник "100 вести". Вчера сутринта той тръгнал с „Опел“-а си към София, за да бъде разпитан по делото, но стигнал само до Севлиево. Заради неявяването на Тодоров от съда отправили запитване до габровската полиция дали наистина е имало пътен инцидент край Севлиево, авария или какво точно е попречило на пътуването му.

Други теми от "100 вести":

На извънреден събор БЛС реши лекарите да излязат на символичен протест на 15 май. За тази дата Европейската федерация на лекарите е насрочила протеста на своите членове, сред които и българската съсловна организация. Така българските лекари ще участват в протеста със своите европейски колеги. Към техните причини за недоволство българските, а и габровските лекари прибавят в декларация и своите злободневни искания. На 15 май по обяд медиците, които ще носят на реверите си лентички със знамето на България и ЕС, ще прочетат и приемат подготвената декларация с искания. Какви са те, научихме от председателя на Регионалната лекарска колегия д-р Пламен Панов.

В Трявна стартира Еразъм интензивна програма „Градски спортни събития като туристически продукт“ на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Тя е по програма „Учене през целия живот“ на ЕК. В нея участват бакалаври, магистри и докторанти от Великотър новския университет и от HUB Hogeschool-universiteit  в Брюксел, Daugavpils University - латвия, Katho University College - Белгия, Klaipeda University в Литва.

Възрожденецът Иван Бакалов заслужава да има паметник или паметна плоча в двора на Националната Априловска гимназия. Това коментира пред репортер на „100 вести“ общинският съветник арх. Иван Николов.