80-годишната Пенка Балева посвети парашутния си скок на своя син
80-годишната Пенка Балева посвети парашутния си скок на своя син / varnautre.bg

В навечерието на своята 80-годишнина неуморната Пенка Балева, която е родена в Дряново, но живее във Варна, скочи с парашут за 12-ти пореден път на летището край Балчик.

По традиция тя направи своя скок в навечерието на пролетта, този път със съдействието на спортен клуб „Синьо небе”. Въпреки многобройните си години и многото екстремни преживявания - 37 скока с бънджи и вече 12 с парашут, Пенка Балева продължава да планира нови полети. Веднага след благополучното приземяване тя  отправи своите поздрави към България и любимите й градове - Варна, където живее, и Дряново, където се е родила:

„Изпитвам огромно удоволствие и радост, че днес успях да полетя за 12-ти пореден път и от висотата на 4 200 метра поздравявам всички мои приятели, познати и непознати, съсловието на медицинските работници и пенсионерите, към които принадлежа. Все още в полу-спортна форма доживях момента да поздравя цялото ми семейство и по-специално малкия ми син Йосиф с неговия 50-годишен юбилей и внука ми Аксел с 20-годишнината от рождението му. Когато съм раждала сина си, преди половин век, и за миг дори не съм си помисляла даже, че по това време ще се рея на свобода в небесата.

С поздрав се обръщам и към всички мои сънародници, и ги призовавам да проявим разум, да се мобилизираме и всеки да даде своя принос за доброто на България.”