150-годишнина ще празнува Народно читалище Априлов- Палаузов
150-годишнина ще празнува Народно читалище Априлов- Палаузов / Дарик Габрово, архив

Основният акцент в календара на Народно читалище "Априлов-Палаузов" тази година ще бъде отбелязването на 150 години от основаването на читалището. "Всеки месец от март нататък ще се организира по един концерт, който ще представя съставите, вокалните групи и танцови формации на читалището", каза секретарят Елена Назърова. По думите й първите два състава, които ще изнесат концерт са вокалните групи "Габровски напеви" и "Незабравка".

Предвидени са и съвместни изяви с Регионалната библиотека "Априлов-Палаузов", която също ще празнува 150 годишнина. През март ще бъде представена новата книга на хореографа Геньо Генев, наречена "Народни хора, носии и обичаи от габровския край".

"Друго интересно събитие е общият ни концерт, в който ще вземат участие различни състави на нашето читалище, на читалище "Габрово" и на читалище "Развитие" в Севлиево", каза още Назърова. Изявата е посветена на 1 март - Деня на самодееца. С тържествен концерт- спектакъл на 13 декември ще бъде отпразнувана 150-годишнината от създаването на читалище "Априлов-Палаузов".