Генерал Тошево
Генерал Тошево / Дарик Добрич
Започват празничните прояви, посветени на деня на Генерал Тошево 8 ноември. На 31 октомври ще се състои ученическият крос „Будители” и ще бъде открита изложба, наречена „Алкохол и Амбалаж”.

Денят на народните будители 1 ноември ще бъде отбелязан с две фотоизложби – „Градът в миналото” и „Есенни хоризонти”.

На 2 ноември ще се състои поклонение пред паметника на загиналите във войните. Същия ден ще бъдат наградени отличените в Националния конкурс за поетеси „Дора Габе”.

Удължават срока на проекта "Заедно можем да продължим" в Генерал Тошево

Празничната програма включва и спортни прояви - на 3 ноември  туристически поход „По стъпките на Йовков” и турнири по спортен бридж и по конен спорт, а на 4 ноември – турнири по баскетбол и по тенис на маса.

На 5 ноември в Генерал Тошево ще гостува спектакълът „Гераците” на добричкия драматичен театър.  Ще се състоят и библиотечни прояви, наречени „Моят град – минало и настояще”.

На 7 ноември ще се проведе празничната сесия на Общинския съвет. По традиция тогава ще бъдат връчени наградите на общината в различни сфери – икономика, здравеопазване, социална сфера, култура. Ще бъдат дадени отличия за дарителство, за партньор на общината и други. След сесията ще се състои концертът на Силвия Кацарова.

Навръх празника 8 ноември в Генерал Тошево отново ще гостува Ути Бъчваров. След миналогодишните сарми, тази година кулинарят ще приготви за жителите и гостите на града руска салата и пържени кюфтета. Вечерта ще се състои концерт на Любо Киров и Д2,който ще завърши с празнична заря.