Фестивал “Фолклор без граници”
Фестивал “Фолклор без граници” / Община Добрич
Днес е закриването на 16-ия Международен младежки фолклорен фестивал „Фолклор без граници”. В продължение на три дни в него се представят националните традиционни танци на България, Колумбия, Сърбия, Грузия, Чили, Египет, Перу, Остров Мавриций. Проявата се организира съвместно с НС ЦИОФФ – БЪЛГАРИЯ и се провежда под патронажа на кмета на Добрич Йордан Йорданов. Фестивалът е традиционен за Добрич и е част от културния календар на града.

Както всяка вечер, и днес фестивалната програма се състои от дефиле от 19.00 ч. - от Стара къща до сцената на пл. „Свобода“, след което предстои закриването и финалният концерт на състави от България, Перу и Аржентина.

Ще участват Ансамбъл „Сборенка“ при СУ „Св. Климент Охридски“ Добрич с ръководител Гергана Димитрова, La  Academia de Danzas y  Compañía Internacional “Desde el Alma” от Аржентина с ръководител Беатрис Фунес, и  Artistic group "Peru Multicolor" - основана през 1999 г. в столицата на Република Перу Лима. В репертоара си „Перу Мултиколор“ съчетава музика и танци от различните региони на страната - Куско, където се намира Мачу Пикчу - земята на инките; от джунглата на най- голямата река в света - Амазонка, и също така от райони във високото плато, където има повече от 250 традиционни и популярни танца. В момента „Перу Мултиколор“ се състои от 40 артисти -  музиканти и танцьори, чиято мисия  е да съхраняват и популяризират богатата култура на перуанските народи. Представяли са свои артистични проекти в Еквадор, Коста Рика, Франция,  Италия, Швейцария, Алжир, Германия, Англия, Дубай, Чехия и САЩ. Живата култура на Перу е фолклорна ценност в световен мащаб и изпълненията на „Перу Мултиколор“ са посрещани с овации и голям интерес от публиката. Ръководител на състава е Хесус Ледесма.