За мен е важно да съм почтен гражданин, заяви новият почетен гражданин на Добрич Ема Георгиева
За мен е важно да съм почтен гражданин, заяви новият почетен гражданин на Добрич Ема Георгиева / Дарик Добрич

„Най - голямата награда, която аз съм си дала е „Почтен гражданин на България”. Некрасов казва: „Поет можеш да не бъдеш, гражданин си длъжен да бъдеш” – пазя тези стихове в сърцето си още от гимназията. Винаги съм искала да бъда почтен гражданин на страната си и мисля, че съм успяла” – това сподели в ефира на Дарик новият почетен гражданин на Добрич Ема Георгиева. Тя подчерта, че приема званието преди всичко като отговорност.

„Аз съм като войник. В моя живот няма нищо лесно, нищо дадено даром, нищо дадено чрез лобизъм и се гордея с това „ – каза още Ема Георгиева. „Голяма част от наградата ми е за моя съпруг Калчо Георгиев, защото той вгради в темелите на добричкия театър таланта си, 14 национални награди, званието си „заслужил артист” и огромната си обществена енергия” – заяви актрисата и призна, че има какво още да даде на сцената, стига публиката да я иска.

Ема Георгиева има над 180 роли в театралната си кариера. Ръководител е на театрална студия „Зорница” при читалище „Йордан Йовков” в Добрич. Автор е на две поетични книги – „Някъде те има”/2003г./ и „Калинов храст”/2009г./ Актрисата е дългогодишен активист на БЧК и негов заслужил деятел. Званието „Почетен гражданин на Добрич” тя ще получи официално на празничната сесия на Общинския съвет на 25 септември от 10.30 ч. в Органова зала.