Всяка група от детска градина в Тервел вече се грижи за свое дръвче
Всяка група от детска градина в Тервел вече се грижи за свое дръвче / Североизточно държавно предприятие

По инициатива на Държавно ловно стопанство „Тервел”, което е част от Североизточно държавно предприятие, всяка група в ЦДГ №1 „Детелина” в Тервел вече има свое дърво в двора. Служители и лично директорът на ДЛС „Тервел” инж. Цветелин Миланов показаха на децата как се извършва залесяването и какви грижи е необходимо да полагат за отглеждането на дръвчетата.

На децата от школата по рисуване към ОДК „Малкият принц” ловното стопанство подари незабравимо приключение в гората. Организираната разходка в м. Костата предостави на малките художници прекрасна възможност да почерпят вдъхновение от природата, да играят и да се забавляват на воля. Освен с разнообразните растителни видове, те се запознаха отблизо и с муфлоните. Децата с радост се включиха и в засаждането на декоративни дръвчета пред хижата.

Всяка група от детска градина в Тервел вече се грижи за свое дръвче
netinfo

По повод изминалата Седмица на гората едроразмерни дървета бяха засадени и в градинката на църквата в Тервел. 3 вечнозелени дръвчета пък бяха засадени пред сградата на Дома за стари хора „Радост” в село Полковник Савово, където служителите на ДЛС „Тервел” бяха посрещнати с импровизиран концерт.