Виктор Лучиянов и Христо Христов от Балчик напускат ГЕРБ
Виктор Лучиянов и Христо Христов от Балчик напускат ГЕРБ / снимка: БГНЕС, архив

Председателят на Общинския съвет на Балчик обяви, че напуска ГЕРБ, съобщава Нова телевизия.

Виктор Лучиянов е член на партията от създаването й. По думите му още един член на партията от Балчик ще напусне, а примерът им ще бъде последван скоро и от други членове на ГЕРБ.

Според Виктор Лучиянов нищо от това, което партия ГЕРБ е обещавала, идвайки на власт - да се гради и надгражда България, не се е случило.

„Няма бизнесмен, който да не е пострадал, освен ако не е бил от мутренско-мафиотския кръг, разбирате за какво говоря. И това, което мен лично ме доведе до моя морална колизия, е фактът, че ми беше отнета 20-годишна мечта да говоря и да мисля свободно. Това лично аз не можах да го преживея и се стигна до днешния ден", каза Лучиянов.

Според него в основата на разпада на партията стои Цветан Цветанов. По думите му той бил наричан сред структурите „Злия".

„Мисля че докато „Злия" не отиде при Фидосова, нищо добро не чака тази политическа формация", каза той.

Малко след обявената оставка на Лучянов днес, неговият пример е последван и от друг член на ГЕРБ в Балчик и общински съветник.

„Упълномощен съм от колегата да го обявя - става въпрос за Христо Николов Христов, който също напуска партия ГЕРБ и остава като независим съветник в Общинския съвет на град Балчик", информира Виктор Лучиянов.

Източник: NovaNews.bg