В региона има достатъчно техника и материали за зимата
В региона има достатъчно техника и материали за зимата / dariknews.bg,архив

В Добричка област има достатъчно материали и техника за зимно почистване на пътищата, увери инж. Петър Петров от Областно пътно управление.

Миналата година заради топлата зима са спестени инертни материали за поддържане на пътищата и сега регионът ще разполага с по-големи от необходимите количества. На разположение са около 4800 кубика пясък, 1 215 тона сол, 69 тона луга и 62 тона калциев двухлорид. Инертните материали ще стигнат и при люта зима, каза Петров.

На разположение за зимно почистване са 68 машини от различен вид, които до края на месеца ще бъдат проверени от КАТ и Пътно управление. Готов е и оперативният план на фирмата за зимно поддържане.

Техниката и инертните материали за зимата се съсредоточават в няколко опорни пункта в областта, припомни инж. Петров. Базите са в Добрич, Крушари, Генерал Тошево, Балчик, Каварна, Шабла и Тервел. И тази зима приоритетно ще се поддържат направленията Добрич - Варна, Добрич - Генерал Тошево, Добрич – Балчик и международния път към Дуранкулак.

На 22 октомври ще се проведе регионално съвещание, на което ще се уточняват съвместни действия при усложнена зимна обстановка в областите Добрич, Силистра, Шумен и Варна.