В детския клуб в библиотеката почетоха Джани Родари и съставиха сладки прогнози за времето
В детския клуб в библиотеката почетоха Джани Родари и съставиха сладки прогнози за времето / netinfo

За поредна година в Регионална библиотека „Дора Габе" се провежда Летен клуб „Играй и учи" за деца от 6 до 14 години. Библиотекарите от сектор „Работа с деца" подготвят програма с разнообразни занимания за малките си читатели. „Вълшебникът на словото" бе насловът на заниманието по повод 95 години от рождението на известния италиански писател Джани Родари и децата се запознаха с творчеството му. Четени бяха откъси от книгите "Приказки по телефона" и "Животни без зоопарк". Приказката "Лисицата фотографка" бе драматизирана и изиграна от децата. По-късно малчуганите рисуваха по прочетеното.

В деня за игри децата съставяха шеговита прогноза за времето и сами оценяваха кои са най-добрите. Първо място е за 12-годишния Алекс Георгиев, който написа: „Здравейте! Аз съм Чичко Временичко - вашият любим синоптик. В Добрич ще вали дъжд от сладолед. По Северното Черноморие може да се изкъпете в море от ягодов сок, а на юг морето има вкус на череши. В столицата София на височина до 50 м ще валят бонбони, ще има вероятност до 49% за превалявания от сладолед и до 40% - от бонбони.
В Румъния всички деца ще се замерят с бонбони, които валят непрекъснато. Там има вероятност да се разрази буря от сладолед във фунийки. По този повод лекарите са забранили да има болни гърла и всички могат да си хапват ледено удоволствие до насита.
А в Германия, в гр. Пайне от 7 дни не спира градушка от шоколадови пръчици."

В детския клуб в библиотеката почетоха Джани Родари и съставиха "сладки" прогнози за времето
netinfo

Летният клуб се организира през дните вторник, сряда и четвъртък от 10.00 до 12.00 ч. и ще продължи до 13 август 2015 г. Участието в клуба е безплатно, единственото условие е децата, които посещават заниманията да бъдат читатели на библиотеката. Родители и близки също могат да се включват.