В БСП няма да допуснат Националният съвет да преподрежда листите за местните избори
В БСП няма да допуснат Националният съвет да преподрежда листите за местните избори / Дарик Добрич
В БСП няма да допуснат Националният съвет да преподрежда листите за местните избори
78499
В БСП няма да допуснат Националният съвет да преподрежда листите за местните избори
  • В БСП няма да допуснат Националният съвет да преподрежда листите за местните избори

Областният съвет на БСП - Добрич ще се съобрази изцяло с номинациите за кметове и съветници на общинските организации, заяви председателят Росен Карадимов. Той обеща, че досегашната практика Националният съвет на партията да утвърждава финално кандидатурите този път ще бъде пренебрегната и ще се направи всичко възможно листите, подредени на общинските конференции, да не бъдат пренареждани. Даваме голяма свобода, но и голяма отговорност на местните структури, заяви Карадимов и добави, че процесът по избора на кандидати за местния вот т.г. ще бъде максимално демократичен, достъпен за всеки, публичен и прозрачен.

Очаква се общинските конференции за избор на кандидати да се проведат след националния конгрес на БСП на 5 април и първите кандидатури да станат ясни в началото на месец май. Областният председател подчерта, че в партията имат самочувствие да издигнат свои кандидати за кметове на всички 8 общини в региона и припомни, че по настоящем има петима червени градоначалници в Добричко. Ако има успешен модел на кмет, издигнат с подкрепата на БСП, както в Балчик, то той ще се запази, каза Карадимов. Все още не е очертана в национален план коалиционната политика за местния вот, така че е рано да се каже дали и с кого може да работи партията наесен.

Зам.-председателят на Областната структура Надя Василева заяви, че в община Добричка има подходящи лица за кмет, който да замести заемалия дълги години поста Петко Петков, и очаква местните структури да ги излъчат.

Чуйте още от Карадимов за местните избори в аудиофайла.