Удължават срока за приемане на проекти за паметник на генерал Иван Колев
Удължават срока за приемане на проекти за паметник на генерал Иван Колев / netinfo
Срокът за приемане на идейни проекти за изграждане на паметник на генерал Иван Колев ще бъде удължен вероятно с един месец. Това е поискано в писмен вид от желаещи да участват в конкурса, съобщи кметът Детелина Николова. Поставеният срок изтича на 1 октомври, но закупилите документи за конкурса се притесняват, че времето е недостатъчно за изработване на проектите и макетите. Всички участници ще бъдат информирани писмено, че предстои удължаване на срока, казаха от кметството.

13 комплекта документи са предоставени до момента на желаещи да участват в националния конкурс за проект за изграждане паметник на генерал Иван Колев и загиналите в боевете за освобождението на Добруджа през 1916 година, съобщиха от Художествената галерия.

Идеята за издигане на паметник на героя на Добруджа е на Сдружение „Изграждане в град Добрич на паметник на ген.Иван Колев и загиналите за освобождението на Добруджа през 1916 година”. Сред обявителите на конкурса са още община Добрич, Общински съвет на Добрич, СБХ, Съюзът на архитектите, Камарата на архитектите в България.

Очакванията са мемориалът да бъде готов до 2-3 години. Той ще се издигне в градинката по ул. „България” до органовата зала.