Добрички учители на обучение в Италия
Добрички учители на обучение в Италия / netinfo
Eкип от учители от детска градина “Първи юни“ №17 в Добрич се завърна от обучителна работна среща по проект ”Емоционалната интелигентност – ключ към успеха на децата”. Той се осъществява по Програма „Еразъм+“ и се финансира от Европейската комисия чрез Център за развитие на човешките ресурси.
 
Това бе третата работна среща по тригодишния проект, в който участват учебни заведения от 8 държави – Полша, Кипър, Италия, Испания, Португалия, Северна Ирландия,  Исландия и България.
 

учители обучение Италия
netinfo

Домакин на събитието бе училище в Марсала, о-в Сицилия, Италия. В рамките на 5 дни, четири учителки от добричкото учебно заведение наблюдаваха различни ситуации за развиване на емоционалната интелигентност у децата и участваха в специални работилнички, където се осъществяваха дейности, свързани с нея,водени от специалисти - психолози, терапевти и актъори.

Учителите взеха участие в „ Игри на доверие” и „Огледало на емоциите”. В тях децата се учеха да изразяват себе си и различните си емоции по забавен начин, а също и да разпознават емоциите на другите.
 
Педагозите наблюдаваха как изработването на кукли може да въздейства положително върху психиката на деца и родители. Екипът от България запозна партньорите с дейностите, които бяха осъществени по проекта от втората работна среща до момента, като най-голямо впечатление направи проведения и направен като филм „Фестивал на емоциите”, който предизвика голям интерес и много усмивки и овации от страна на колегите.