Трима социалисти от Добричка област са в Националния съвет на БСП
Трима социалисти от Добричка област са в Националния съвет на БСП / Дарик Добрич - архив

Трима представители на Добричка област са включени в Националния съвет на БСП, което от години не се е случвало, информира за Дарик председателят на Общинския съвет на партията в Добрич Мая Димитрова. Един от тях е самата Димитрова, останалите са народният представител от Добрички избирателен район проф.Светла Бъчварова и Георги Георгиев – председател на партийната организация в Ген.Тошево, който е делегиран член на съвета.

23-ма делегати от Добричка област са присъствали на Конгреса на БСП, който свали досегашния председател на партията Михаил Миков от поста  и избра за лидер Корнелия Нинова.

„Доволни сме от избора, който направиха повече от половината от делегатите на конгреса.

Важно е да се обединим, защото вътрешнопартийните борби и самоизяждането не са полезни и в услуга на никого и мисля, че именно  по този начин ние ще накараме избирателите и българския народ  да се обърнат отново към нас и да си върне доверието, защото твърдо вярвам, че ние сме единствената партия, която защитава интересите на хората” – коментира Мая Димитрова.  Тя подчерта, че социалистите от Добрич подкрепят намерението на Корнелия Нинова да обяви курс към предсрочни парламентарни избори, тъй като политиката на това правителство в никакъв случай не е в услуга на народа.