Създадена е организация за обработка на пътищата при застудяване
Създадена е организация за обработка на пътищата при застудяване / DarikNews.bg, архив

Готовността за зимно поддържане на републиканските пътища в Североизточна България бе обсъдена на регионално работно съвещание в Шумен, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". В него участваха инж. Дончо Атанасов - член на Управителния съвет на АПИ, инж. Георги Златев - директор на дирекция „Развитие на пътната инфраструктура с бюджетни средства“ в АПИ, представители на ГД „Охранителна полиция“ и ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ в МВР, пътноподдържащите фирми и други.

Директорите на пътните управления в Добрич, Варна, Шумен и Силистра подчертаха, че е създадена организация за обработка на пътищата в региона при очакваното застудяване в следващите дни. Пътноподдържащата техника е в готовност да осигури проходимостта на републиканската мрежа в Североизточна България и ключовите направления Шумен – Варна от магистрала „Хемус“, Варна – Добрич, Русе – Силистра, както и на Ришкия проход на пътя Шумен - Карнобат – важна връзка между Северна и Южна България.

Агенция „Пътна инфраструктура” призовава шофьорите да започнат подготовката на автомобилите си за движение при зимни условия, ако в следващите дни им предстои пътуване през високопланинските проходи, да поставят зимните гуми и да следят за доброто техническо състояние на превозните средства.