/ Дарик Добрич
Стартира проект „Мястото 2“ в Добрич. По първата инициатива "Мястото" бе създадена площадката за спорт и забавление Ябълката в кв. „Дружба“ зад храм „Св. Кл. Охридски“.  

Проектът „Място” се организира от БГ Бъди Активен. Изпълнител на територията на Добрич е Сдружение „Еко Добруджа” („ДоброЖънци”). Основната идея тази година е „Доброволчество с въздействие“ и в проекта участват общо 4 места на територията на града - в кварталите Балик, Иглика, Добротица и Дружба. Ще бъде проведен конкурс между тях, в който ще бъде избран един победител. От гражданите се иска да се ангажират с идеята и да почистят  местата.

Дейностите ще се оценяват по няколко критерия: брой участници; подготовка; ясна визия за крайния вид на мястото и гарантиране на устойчивостта. Живеещите на едно от четирите места, които се справят най-добре, ще имат шанса да обогатят междублоковото си пространство, чрез финансиране от спонсора на инициативата „Място“.

В Добрич конкурсът е част от инициативата на Общината за пролетно почистване. Обектите ще бъдат оценявани на 28 април, от 10.00 часа – Иглика и Добротица; и на 29 април от 10.00 часа – Балик и Дружба.
 
По информация от Фейсбук групата "ДоброЖънци" вече има активни граждани на някои от избраните места за облагородяване на междублоковите пространства - в кв.Балик пред бл.50, където един от входовете е изрисуван с ликовете на Левски и Ботев и блести от чистота.