Мястото Ябълката
Мястото Ябълката / Дарик Добрич
В кв.“Дружба“ в Добрич, зад храм „Св. Климент Охридски“ вече има нова спортна площадка. Тя бе направена по предложение на сдружение ”Черноморски център за развитие” в рамките на проект „The Spot/Място“ на сдружение „BG Бъди активен“.  В облагородяването на района се включиха само доброволци. Дейностите текат от три седмици и всеки ден средно по 20-ина души са идвали на терен, за да работят. Организаторите са получили подкрепа от Общината и местни сдружения. Имало е и три месеца подготовка.
 
Мястото ще се нарича „Ябълката“ по идея на младежите, които най-дейно са участвали в проектирането му. В чест на идеята днес на откриването бе засадена и фиданка от вида. Оказало се, че това е четвъртото такова дърво в района – при разчистването на отпадъците се открили още три ябълки.
 
„Ябълката“ разполага с игрище с футболни врати и баскетболни кошове, фитнес уреди, чешма, места за публика, направени от оцветени гуми, както и с автобус-библиотека, който все още не е завършен и ще се открие по-късно.  
 
Най-много участници в разработването е имало от съседните три училища: „Св.Климент Охридски”, Спортното „Г.С. Раковски” и частната гимназия „Леонардо да Винчи”.
 
При откриването на „Ябълката“ бяха проведени разнообразни спортни състезания и срещи - открита тренировка по зумба и капоейра. Клубът по канадска борба ”Хищник” запозна с различни стратегии за победа, а треньори по баскетбол от града направиха турнир с участие на ученици от училищата.
На Мястото имаше и арт-работилнички за рисуване върху дърво и  техниката цианотипия, върху текстил и декориране на рециклирани материали, и графити.
 

Игрището
Дарик Добрич

Мястото Ябълката
Дарик Добрич

Мястото Ябълката
Дарик Добрич

Мястото Ябълката
Дарик Добрич