Добрички панаир
Добрички панаир / Дарик Добрич
За 27-ма поредна година "Добрички панаир" АД провежда Международното изложение „Селското стопанство  и всичко за него”. Събитието се открива в 10.00 ч. в Спортен комплекс „Простор” Добрич и ще продължи до 2 август.

73 фирми се включват в изложението, сред тях са изложители от Гърция, Турция, и Румъния. За първи път ще бъде показан комбайн за прибиране на овошки DeMasi, чадър DeMasi, брулеща глава, както и модулна мандра.

По традиция ще се представят трактори; прикачни и навесни селскостопански машини; брани, сеялки, обръщателни плугове. Включват се и фирми за производство и доставка на оборудване за преработка на мляко; оборудване за преработка на етерично-маслени култури; производство на органична тор, препарати за растителна защита; семена и посадъчен материал. В изложението на Добрички панаир ще има и автомобили, и специализирана литература.

Сред поканените гости на изложението са министъра на земеделието и храните, изп. директор на Държавен фонд Земеделие, народни представители и посланици на различни държави.

 На официална вечеря тази вечер ще бъдат връчени и традиционните награди на "Добрички панаир" АД.