Слънчево и ясно
Слънчево и ясно / netinfo

Във вторник денят ще започне със слънчево време. След обяд и привечер ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места в Северна България и планинските райони ще превали и прегърми. Преди обяд ще духа до умерен южен вятър, който до края на деня ще се ориентира от запад. Затоплянето ще продължи и максималните температури, в повечето места, ще са между 28 и 33 градуса.

Преди обяд над планините ще бъде слънчево, но след пладне и привечер ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Ще духа умерен западен, по високите и открити части - силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 22 градуса, на 2000 м - около 15 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, след обяд и привечер с временни увеличения на облачността по северното крайбрежие, но без валежи. Ще духа умерен южен вятър. Максималните температури ще са между 25 и 28 градуса. Вълнението на морето ще е около 2 бала. Температурата на морската вода е 21 - 23 градуса.

В сряда превалявания с гръмотевици ще има в североизточните райони, а след обяд и привечер - на места и в останалата част от страната; по-значителни и интензивни ще са валежите в отделни райони на Северна България. Дневните температурите ще останат високи, в повечето места над 30 градуса.

В четвъртък въздушната маса над страната ще бъде силно неустойчива и отново ще има условия на повече места да има превалявания и гръмотевици, в отделни райони интензивни и с градушки. Вятърът ще се усили и с него от северозапад ще нахлува хладен въздух. В северозападната половина от страната температурите ще се понижат, в югоизточните райони ще са над 30 градуса.