Самостоятелна изложба на Красен Бербенков в Двореца
Самостоятелна изложба на Красен Бербенков в Двореца / netinfo

Юбилейна самостоятелна изложба на художника Красен Бербенков ще бъде открита в Галерия "Тихото гнездо" на Културен център "Двореца". Изложбата е по повод 60-годишнината на твореца и е озаглавена "Акценти в градината". Експозицията ще бъде официално открита с вернисаж от 18 часа днес. Тя ще може да бъде видяна до 30 юли 2016 г.

На широката публика Красен Бербенков е познат като художник, общественик и съавтор на множество културни инициативи. Той е роден в Добрич. Завършил е Националната Художествена Академия „Николай Павлович“, специалност живопис, в класа на Академик Светлин Русев през 1986 г.

Преподавател е в Национално Училище по Изкуствата „Добри Христов“ – Варна, член е на Съюза на Българските Художници, секция Живопис, участник е в множество колективни и самостоятелни изложби в страната и чужбина.

Красен Бербенков е носител на редица значими отличия, в това число Национална награда за живопис в изложба кункурс „Човекът и морето“ – 1989, Специална награда на община Варна за живопис – 2006 и др. Негови творби са притежание на едни от най-престижните национални и частни галерии в Европа, Америка и Близкия изток.