Продължават засилените проверки в морските курорти в областите Добрич, Варна и Бургас, информираха от Българската агенция по безопасност на храните. През изминалата седмица инспекторите от Областните дирекции са извършили 358 проверки, като 18 от тях са на обекти предлагащи услугата “all inclusive”. При проверките са издадени 22 предписания и са съставени 11 акта за установяване на административни нарушения.
Възбранени и бракувани са близо 5 килограма хранителни продукти. Най-често срещаните нарушения са свързани с пропуски в системите за самоконтрол, неправилно съхранение на храни, както и непълна етикетировка на суровините.
При проверените обекти, предлагащи оферти за почивка “all inclusive” не са установени несъответствия по сградов фонд и оборудване на кухните, капацитет на търговската зала и предлаган асортимент в обекта, както и необходимо пространство за работа и професионално оборудване, гарантиращо съхранението и приготвянето на храните по безопасен начин.