Снимка
Снимка / БГНЕС, архив
В РИК-Добрич e постъпил сигнал с информация, че ПП Движение за права и свободи – град Тервел, нарушава чл.183, ал.3 от Избирателния кодекс чрез поставяне на агитационни материали на места, различни от определените със заповед на кмета на Тервел. Сигналът е подаден от Георги Иванов Желев – наблюдател, упълномощен представител на Институт за социална интеграция.

Към сигнала, като доказателствен материал, са приложени копие от заповедта на кмета на Община Тервел и една снимка.

При направената проверка РИК – Добрич установи, че върху каменния герб на Община Тервел, намиращ се на входа на града по пътя за с. Кочмар, са поставени два предизборни плаката на ПП „Движение за права и свободи“. Агитационните материали са поставени на място, различно от определените от кмета на Тервел, което се явява нарушение на ИК, констатират от комисията.

Според днешното решение на РИК, кметът на Тервел се задължава да премахне всички предизборни плакати, поставени на нерегламентираните за целта места.

Комисията указва на ПП „Движение за права и свободи“ да се въздържа от разполагане на предизборни агитационни материали на нерегламентираните за това места.

Решението подлежи на обжалване пред Централната избирателна комисия в срок до 3 дни от обявяването му.