Машина за гласуване
Машина за гласуване / БГНЕС, архив
Нито един Инициативен комитет не се е регистрирал в РИК-Добрич за участие в изборите, съобщи председателят на комисията Добромир Добрев. Срокът изтече на 13 февруари. На 21 февруари в 17 часа изтича и срокът за регистрация на кандидатските листи на партиите и коалициите. В РИК-Добрич към момента няма нито една регистрирана листа, каза Добрев и напомни на партиите, че крайният срок наближава и че комисията работи и в събота и неделя
.
В Добричка област ще се гласува в 381 секции. В Добрич те са 129, в община Добричка - 67, в Генерал Тошево -  47, в Тервел - 33, в Балчик - 37, В Каварна - 34, в Шабла – 16 и в Крушари - 18.

Все още няма никаква информация от ЦИК относно машинното гласуване, информира още Добрев. Би трябвало РИК да получи машини за всяка една секция, плюс резервни. Не е ясно колко трябва да бъдат резервните, кога ще бъдат доставени и въобще има много въпросителни около машинното гласуване, каза Добрев. Освен това в цялата страна трябва да бъдат подготвени 1000 сътрудници за поддръжка на машините, за нашия регион те трябва да бъдат около 30.
 
В РИК-Добрич са назначени четирима технически сътрудници, които ще следят за сроковете и ще отговарят за публикуването на решенията на комисията. Назначени са и двама експерти за по-сложните технологично дейности. Това ще облекчи задълженията на комисията, които със всеки следващ вот стават все повече и повече, посочи Добрев.