Промяна в обвинителния акт отложи дело за наркотици
Промяна в обвинителния акт отложи дело за наркотици / netinfo
Добричкият окръжен съд допусна поправка в обвинителния акт срещу 36-годишния Диян Д. Д. от Добрич за държане и разпространение на наркотици и по тази причина отложи делото, за да имат време подсъдимият и защитата му да изградят своята защитна теза.

Диян Д. бе задържан на 22 февруари миналата година до КПП-то на пътя към местността „Кобаклъка”, непосредствено след като предоставил на свидетел по делото 6,150 гр. хероин на стойност 307,50 лв. за продажба. След задържането му, по време на извършения оглед в присъствието на поемни лица и служители на Първо РУ на МВР, той е изхвърлил от ръкава си найлонова торбичка с прахообразно вещество.

Прокурорът по делото поиска промяна на дата в обстоятелствената част обвинителния акт, поради допусната техническа грешка. Защита на обвиняемия обаче се противопостави, че освен тази дата, в обвинителния акт има поредица от факти, които са неправилно интерпретирани и го правят незаконосъобразен. Адвокатът заяви, че подсъдимият е лишен от възможността да поиска разглеждане на делото като съкратено съдебно производство, защото не може да признае изцяло фактите в обвинителния акт. Добричкият окръжен съд отложи делото за 9 февруари.