Представят възможности за социално включване и подкрепа за рибовъдни стопанства
Представят възможности за социално включване и подкрепа за рибовъдни стопанства / Дарик Добрич

В дните от 14 до 28 септември, екипът на Областен информационен център - Добрич ще проведе поредица от срещи във седем общини от областта. Първата е днес от 9:30 часа в залата на Община Шабла.

Ще бъде представена процедурата „Активно включване" и проекта на насоките за кандидатстване по процедура „Развитие на социалното предприемачество", финансирани по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси", както и двете актуални мерки по Програмата за морско дело и рибарство - „Преработване на продуктите от риболов и аквакултури" и „Продуктивни инвестиции в аквакултурите", актуални за морските общини - Шабла, Балчик и Каварна.

Другите информационни срещи ще бъдат проведени в общините в Балчик - на 16 септември от 9:30 ч.; в Каварна - на 19 септември от 9:30 ч.; в община Добричка - на 20 септември от 10:30 ч.; в Генерал Тошево - на 21 септември от 10:00 ч.; в Тервел - на 27 септември от 10:00 ч. и в Крушари - на 28 септември от 10:00 ч.

Поканени са представители на общинска администрация, доставчици на социални услуги, НПО, работодатели, собственици на съществуващи предприятия за преработка на продукти от риболов и аквакултури и потенциални кандидати с намерения за изграждане на такива.