/ Екатерина Маринчева, Дарик радио
Народно читалище „Йордан Йовков“ ще бъде домакин на представяне на Общобългарски комитет „Васил Левски“, съобщават от институцията. Събитието е на 16 април от 18:00 часа и ще се проведе в Мултифункционалната зала на „Център по минералогия“ в сградата на Читалището.

Проявата има за цел да възстанови Комитета на местно ниво в град Добрич, като събере заедно негови отдавнашни членове и граждани, които ще се присъединят към него. Специален гост на събитието ще бъде неговият председател Васил Василев.

Дейността на Общобългарски комитет „Васил Левски“ се състои в развитието и утвърждаването на духовните ценности, образованието, науката и културата чрез опазване на българското културно наследство, свързано с идеите на Васил Левски и неговите сподвижници, както и на други дейци от българското Възраждане.

Комитетът има структури на общинско ниво в цялата страна, като поддържа също свои собствени сайт и Фейсбук страница, чрез които информира обществеността за дейностите си и всички събития на национално ниво, свързани с паметта на Апостола.