Похитителят на Александра Живкова отвлякъл и друго момиче
Похитителят на Александра Живкова отвлякъл и друго момиче / DarikNews.bg, архив

Полицията задържа 21-годишния добричлия Т.Х., който на 19 февруари е отвлякъл 18-годишна ученичка от Добрич. По информация на Дарик, това е същият мъж, похитил и Александра Живкова, която изчезна на 9 февруари и бе открита от служители на полицията 4 дни по-късно.

В съобщението на Областната дирекция на МВР от днес се казва, че около 22.40 ч. на 19 февруари в Първо районно управление "Полиция" е получен сигнал за изчезнало 18-годишно момиче от Добрич. По данни на близките му, момичето не се прибрало в дома си и е в неизвестност от 19.00 ч. същия ден. Сформирани са оперативни екипи от служители от Добрич, Генерал Тошево и Каварна.

Около 6.30 часа на 20 февруари девойката е намерена на пътя Добрич - село Преселенци, община Генерал Тошево. При последвалите следствени действия е установено, че на 19 февруари, около 19.00 часа, по улица „Христо Ботев” в Добрич, чрез използване на физическа сила и заплахи, момичето е било принудено да тръгне с неизвестен извършител. Той задигнал златни накити и лични вещи от пострадалата. 21-годишният похитител е разкрит и задържан в ареста за 24 часа след акция на полицията.

С постановление на Окръжна прокуратура мярката му за неотклонение е удължена на 72 часа. Работата по случая продължава в условията на досъдебно производство.

21-годишният Т.Х е криминално проявен и има ефективни присъди за кражби. След като бил заловен за отвличането на 18-годишната Александра Живкова, той бил задържан в ареста за 24 часа. Материалите по случая били изпратени в районната прокуратура в Генерал Тошево, която пък ги препратила по компетентност в Окръжна прокуратура. Там е образувано досъдебно производство, но мъжът вече бил на свобода. Дни след като бил освободен, извършил второто отвличане.