Подпалени автомобили в Добрич
Подпалени автомобили в Добрич / NOVA
Подпален е автомобилът на бизнесмена и бивш полицай Кирил Костов, един от свидетелите по делото "Суджукгейт", научи Дарик.

Рано тази сутрин в центъра на Добрич са били запалени два автомобила, единият от които е на Костов, а другият - на Людмил Ганчев. И двамата потърпевши са свидетели по делото  срещу бившия народен представител от ГЕРБ Живко Мартинов, известно като "Суджукгейт". Инцидентите са станали по улиците "Кирил и Методий" и "Райко Цончев". Единият автомобил е пламнал в 2.50 часа, а другият – в 3 часа. Пострадали хора няма.

Бивш полицейски шеф с обвинения за „Суджукгейт”

Има съмнения за умишлен палеж.

Петър Малджиев е привлечен като обвиняем за "Суджукгейт"


Пред Дарик Кирил Костов коментира случилото се като дело на хора, които го заплашват от 2016 г. и не спести имената им - баща и син Малджиеви. "Пускал съм многократни сигнали до прокуратурата, по които не се работи. Нямам доверие на добричката прокуратура и това, което се случи днес е точно заради нейното бездействие" - заяви Костов. Той разказа още, че колата му не е изгоряла напълно заради случайното преминаване на съсед, който отивал рано сутринта на работа и изгасил пламъците с пожарогасител. От другия подпален автомобил обаче са останали само ламарини, каза Кирил Костов. Той бе категоричен, че опитите за сплашване няма да го разколебаят да промени позицията си като свидетел по делото "Суджукгейт", но доверието му в добричката прокуратура е напълно изчерпано.

Съдът намали наполовина гаранцията на Живко Мартинов, прочул се със "Суджукгейт"

Очаква се този следобед прокуратурата да излезе с официално прессъобщение по инцидента.