/ Дарик Добрич
Започна почистването на участъци от река Добричка, съобщават от Общината. Това става след финализиране на обществената поръчка за избор на изпълнител, който отговаря за реката и за нерегламентирани замърсявания на територията на град Добрич. Това е „Танатос“ ООД, а общата стойност на договора по всяка обособена позиция е 60 000 лева с ДДС. Крайният срок за изпълнение е 31 декември 2017 г.

Почистването ще обхване участъци от река Добричка с дължина 13 936 метра на територията на града: от околовръстен път посока село Богдан до приток „Сердика"; от приток „Сердика“ до околовръстен път за село Врачанци; както и до вливането му в река Добричка и притокът „Йовково“ до влизането му в „Сердика“.

Предвижда се 90% от дейностите да се извършат механизирано и 10% - ръчно. Ще се почистят дънни наноси, ще се съберат и изнесат битови отпадъци от коритото на реката и в сервитута й. Предвижда се и третиране на водната растителност с тотален хербицид, който е нетоксичен за водни екосистеми. Извозването на строителните и битови отпадъци ще става на регионалното депо при село Стожер.