Писмото за дълговете на ВиК изпратено на медиите от фалшив имейл адрес
Писмото за дълговете на ВиК изпратено на медиите от фалшив имейл адрес / Дарик Добрич

Писмото на Енергийна Финансова група АД до ВиК-Добрич, е препратено до медиите от фалшив имейл, а не от нас, заяви пред Дарик управителят на ВиК Петър Калчев.  С писмото ЕФГ заплашва, че ще спре тока на дружеството заради неплатени дългове. Журналистите получиха късно снощи имейли с два файла от Мариян Николов. „Имаме служител с такова име, но не той е разпратил писмата. Това е направено от фалшифициран адрес”, каза Калчев. Той допълни, че случаят в момента се разследва от хората във ВиК. Калчев подозира, че станалото е дело на бивши и настоящи служители на ВиК, които целят дестабилизация на ВиК.

Петър Калчев заяви, че писмото на ЕФГ е получено във ВиК и са предприети мерки, без да уточни какви са те. „Уведомил съм когото трябва, не искам да се създава паника”, допълни водният шеф. Той подчерта, че проблемът с неразплатените задължения е стар и е наследен именно от тези служители, които сега бойкотират фирмата. „Откакто съм на поста /б.р. края на февруари т.г./, се боря с този проблем”, каза Калчев.

Управителят на ВиК съобщи, че засега пропадат намеренията за теглене на кредит от 1.5 млн. лева, част от който трябваше да се използва за покриване на натрупаните задължения към доставчика на ток. Оказва се, че нито една банка не иска да отпусне заем на ВиК заради отчайващото финансово състояние на дружеството.

Преди време Калчев заяви пред Дарик, че е обявена обществена поръчка за избор на нов доставчик на ел.енергия.