Петима служители на Гражданска защита - Добрич ще получат писмени похвали
Петима служители на Гражданска защита - Добрич ще получат писмени похвали / netinfo
Петима  служители на Териториална дирекция „Гражданска защита” - Добрич ще получат писмени похвали от министъра на извънредните ситуации Емел Етем по повод утрешния професионален празник на Гражданска защита . Наградените са участвали в спасителни дейности при най-тежките произшествия, станали през годината на територията на областта, съобщи директорът на местната дирекция инж. Живко Гочев.

Общо 37 души работят в териториалната дирекция, очаква се до края на годината техният брой да стигне 49.

Преди две седмици дирекцията е получила нов автомобил „Ивеко Дейли”, съобщи още инж. Гочев. Автомобилът е снабден с модерна апаратура, с която може да се замерва нивото на радиация и чистотата на въздуха. Колата е оборудвана със специален уред за събиране на живак  и с надуваеми контейнери за опасни течности.

Дирекция "Гражданска защита" - Добрич все още не разполага с необходимата верижна техника, каза още Живко Гочев. Очаква се обаче до края на годината такава да бъде доставена.

От няколко месеца в добричката дирекция е разкрит отдел „ Аварийно -спасителни дейности”. Създадени са пет групи от по трима спасители, за осигуряване на денонощни дежурства.