Пет години от основаването на Младежкия съвет по наркотични вещества
Пет години от основаването на Младежкия съвет по наркотични вещества / netinfo
Намалява броят на малолетните и непълнолетни в Добрич, които разпространяват и употребяват наркотици. Това зави за Дарик секретарят на местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни Росица Добрева. По думите й от началото на годината няма нито едно възпитателно дело, свързано с наркотици.

Росица Добрева отчете дейността на Общинския младежки съвет по наркотичните вещества, който тази година навършва пет години. Съветът е младежка неформална организация, създадена от Местната комисия с цел превенция разпространението и употребата на наркотичните вещества сред младите хора. Той е сред първите създадени в страната. Негови членове са участвали в общински, национални и международни семинари и са споделяли своя опит за работата си сред връстниците.

През 2003 г. съветът  организира подписка сред гражданите на Добрич срещу наркотиците, в която са събрани 10 000 подписа,  припомни Росица Добрева.  Подписката тогава беше изпратена до Националния съвет по наркотични вещества,

Всяка година Общинския младежки съвет се включва в национални информационни кампании, свързани с превенция на наркоманиите сред младите хора. Традиция е да се организира конкурсът – изложба “Деца, изкуство и спорт срещу дрогата”.

Съветът е участвал в изданията на националния конкурс “Има ли бъдеще за един наркоман”, “Не на дрогата”, “Превенция на наркоманиите”. Мотото на Общинския младежки съвет по наркотични вещества е “Заедно да върнем живота”.

През 2009 г. ще се проведе втората отчетно-изборна конференция на младежката структура.