Пешеходец загина в село Орляк
Пешеходец загина в село Орляк / Thinkstockphotos
Пътно произшествие със загинал човек е станало на 4 юни около 21.30 часа в с.Орляк, съобщиха от полицията. Двама души - А.А, на 40 г. от Варна и А.И. от с. Тъкач, Шуменско, са вървели по улица в Орляк. Били застигнати от лек автомобил, който блъснал А.И.
 
След това колата напуснала местопроизшествието в посока село Зърнево и оставила пострадалия в тежко състояние на пътното платно. Човекът е закаран в МБАЛ - Добрич с опасност за живота, с множество фрактури и черепно-мозъчна травма. Реанимиран е, но заради получените травми по-късно е починал.
 
След полицейска акция на служители на РУ Тервел колата е установена – това е рено с добричка регистрация, било скрито в необитаем имот в с. Зърнево, собственост на лица, постоянно живеещи в Турция.
 
Извършен е оглед, намерени и иззети са веществени доказателства. Собственикът на автомобила – Н.А., на 40 г. от с. Зърнево, е открит в необитаема къща в селото. Той е познат на полицията и осъждан. Задържан е за 24 часа. В съда и прокуратурата са внесени искания за налагане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на лицето.